Tallers de prevenció de relacions abusives i violències de gènere

Els tallers oferts des de la "Psicogènere" tenen com objectiu prevenir les relacions abusives i les violències de gènere aprenent a detectar i identificar les violències de gènere, veient el tipus de context on es generen i, debatent i pensant com podem construir relacions més sanes i igualitàries. Aquests tallers van adreçats al públic en general, adaptant-se el format a les característiques i necessitats de cada grup.

En els tallers, es reflexiona sobre el propi concepte de violències de gènere, sobre la construcció de les relacions socioafectives d'amor i els mites que hi intervenen, sobre les diferents violències que podem identificar i com intervenir-hi.

El contingut dels tallers es treballa a partir de metodologies participatives i dinàmiques, que pretenen generar debat i reflexió col•lectiva entre les persones participants, doncs entenem que treballar des de la participació potencia certs aprenentatges i permet connectar allò que es diu amb allò que jo visc i faig.

Per a població infantil, adolescent i jove s’han dissenyat tallers, els continguts dels quals són:

  • Socialització de gènere: es treballa quins missatges rebem que construeixen la nostra feminitat i masculinitat, com ens diuen que són els homes i les dones, des d’on els rebem, quines conseqüències tenen i què passa quan no complim amb el rol esperat.
  • Relacions de parella i amor romàntic: es debat sobre com construïm les nostres relacions, quins mites tenim sobre l’amor, la diversitat de tipologies de relacions afectives, el paper del poder i la responsabilitat de cadascú en les relacions afectives.
  • Identificació de violències i/o relacions abusives de gènere: s’aprenen a identificar els diferents tipus de violència de gènere, a buscar estratègies per canalitzar l’agressivitat de forma sana, a entendre el cicle de la violència, etc.

Podeu consultar el catàleg de tallers aquí.

Els tallers tenen una durada mínima de 1:30 hores i màxima de 6 hores. Els preus dels tallers són de 100-150 euros per taller d'1:30h depenent de l'activitat (inclou materials).

Els tallers són gratuïts per la comunitat universitària de la UAB.

Vols sol·licitar un taller?

AdjuntMida
PDF icon Catàleg extern 09_01_17.pdf990.49 KB
Campus d'excel·lència internacional U A B