Serveis d’acollida i assessorament psicològic en violències de gènere

Des del Centre Joan Rivière en Psicologia i Gènere, oferim serveis d’acollida i atenció psicològica per persones que han viscut o viuen relacions abusives i violències de gènere des d’una perspectiva de gènere per tal de detectar necessitats i derivar als serveis corresponents. En aquest sentit, col•laborem amb diferents centres per tal de poder d'oferir serveis d'atenció adaptats a les necessitats i demandes de cada persona.

Aquest servei és gratuït per les persones de la comunitat universitària de la UAB. Per les persones de fora la comunitat universitària, té un cost de 61 euros l'hora.

Si estàs vivint una situació de violència de gènere i necessites assessorament psicològic, pots contactar-nos a través d’un dels següents mitjans:

Horari d’atenció amb visites concertades: dimecres de 10h a 15h

LLoc: Servei de Psicologia i Logopèdia (SPL) Unitat PSICOGÈNERE.

Facultat de Psicologia. Universitat Autònoma de Barcelona

Per demanar hora:

Psicologia.perspectiva.genere@uab.cat

De Dilluns de Divendres al tef: 93 581 2901

La intervenció clínica en relacions abusives i violències de gènere es derivarà a centres especialitzats amb perspectiva de gènere, com per exemple:

 • Conexus: és una associació d’Atenció, Formació i Investigació Psicosocials de Barcelona, que té com a objectiu la millora del benestar i de la salut de les persones, especialment d’aquelles en situació de dificultat, crisi, violència o desigualtat. A través de l’atenció psicosocial a dones, homes, infants i adolescents. Conexus vol promoure la millora de les relacions afectives i familiars, el rebuig a la violència i uns estils de vida saludables i igualitaris.
 • Fundació SURT: és una fundació de dones de Barcelona, nascuda l’any 1993, com a Associació de Dones per a la Inserció Laboral. SURT té la voluntat de ser un projecte socialment transformador, compromès amb les dones en el seu esforç per construir una societat amb equitat de gènere, en la que homes i dones siguem iguals en drets i oportunitats, amb identitats diverses, corresponsables en el repartiment de les tasques i responsabilitats de cura, i en la que puguem compartir sense discriminacions ni subordinacions, els espais socials i el poder. Aquesta fundació disposa d'un Servei Integral a la Violència Masclista que ofereix serveis jurídics, psicològics i socials a les dones.
 • El Safareig: és una entitat sense ànim de lucre, nascuda l’any 1976, ubicada al municipi de Cerdanyola del Vallès, que ofereix un servei especialitzat en la prevenció, atenció i recuperació de les violències masclistes des d’un model integral de comprensió i atenció per les víctimes.
 • AADAS (Associació Assistència a dones agredides sexualment): és una associació sense ànim de lucre que actua dins l’àmbit de Catalunya amb l’objectiu de donar atenció i assistència a les víctimes d’agressions en tot moment, sensibilitzar sobre el tema i eradicar de la societat els components que fan propicia l’agressió sexual i la violència.
 • Tamaia: és una associació, nascuda al 1992, que treballa per construir una societat lliure de violències en les relacions interpersonals i socials, segura per a les dones, les nenes i els nens en les seves vides quotidianes i amb un compromís profund per l’eradicació de la violència masclista. El projecte dóna suport a les dones que demanen ajuda per sortir de l’engranatge de la violència i la seva recuperació, iniciant un procés sensible i respectuós d’identificació i curació del dany. Tamaia treballa en tres línies: atenció, formació i recerca i prevenció.
 • Identitats: associació empresarial d’atenció psicològica, especialistes en violència de gènere, tant en atenció als homes com a les dones.
 • Fil a l’agulla: ofereixen serveis d’atenció individual i familiar. L’atenció terapèutica es realitza des d’una perspectiva humanista i integradora amb l’objectiu de poder seleccionar les eines que més s’ajustin a les necessitats de cada persona o parella. Tenen en compte els factors i la diversitat de gènere, ètnia, edat, classe, etc. Actualment, el marc principal és el Treball de Processos, que està centrat en la presa de consciència i, que considera que els símptomes, malestars, conflictes, addiccions… i totes les experiències que vivim, sovint doloroses, contenen la informació que necessitem per seguir creixent.
 • Institut d’Estudis de Sexualitat i de la Parella: L'Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella és la denominació amb la qual treballa un equip de professionals, creat a finals de 1998, amb la finalitat de prestar diferents tipus de serveis relacionats amb la salut sexual i de la parella. Aquest equip està format per professionals de la psicologia, la medicina, la fisioteràpia, l'educació i el treball social, advocats, tant el l'àmbit privat com en el públic.
 • SETCA: servei especialitzat en trastornsde conducta alimentària. Ofereixen atenció individual i grupal en casos de tractaments, prevenció i investigació de trastorns alimentaris (anorèxia, bulímia, obesitat infantil, ortorèxia, vigorèxia, etc.)
 • Fundació Vicki Bernadet: La Fundació Vicki Bernadet treballa, des de 1997, en l’atenció integral, prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors comesos en l’àmbit familiar i de l’entorn de confiança del nen/a. Ofereixen serveis d'informació, acollida, Teràpia individual, familiar i en grup i assessorament jurídic en aquest tipus d'abusos.
   
Campus d'excel·lència internacional U A B