Equip professional

Margot Pujal i Llombart
Arantxa Sabanés Jodar
Doctora en Psicologia Social per la Universitat Autònoma de Barcelona, l’any 1991 amb una tesi doctoral en estudis de gènere “Poder, Saber, Naturaleza: la triangulación masculina de la Mujer. Análisis de una invención psicosocial”. Des de l’any 1992, és professora titular de Psicologia Social al Departament de Psicologia Social de la UAB. Actualment és docent en teoria i perspectiva de gènere i psicologia social crítica, en diferents màsters oficials: Màster de Recerca i Intervenció Psicosocial de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Màster Interuniversitari en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania de l’Institut Interuniversitari d'Estudis de Dones i Gènere (IIEDG) i del Màster de Intervención Psicosocial y Comunitaria de la Universidad Autónoma de Madrid (UAM). En el marc de l’actual Programa de Doctorat en Persona i Societat en el Món Contemporani del Departament de Psicologia Social la UAB, ha dirigit més de 10 tesis doctorals i diferents tesines relacionades amb estudis de gènere i de dones. D’altra banda, imparteix docència sobre psicologia social i gènere en les matèries de “Psicología Social del Mon Contemporani” i “Acció Publica i Canvi Social” a l’actual Grau de Psicologia de la UAB.

Pel que fa a la recerca, s’ha especialitzat en psicologia social crítica i perspectiva de gènere i, des de l’any 1998, coordina el Grup de Recerca “Des-Subjectant. GESPGI", que va crear. Aquest grup, forma part del Grup_SGR348, Estudis Socials i de Gènere del Poder i la Subjectivitat, grup SGR consolidat per la Generalitat de Catalunya. Aquest grup es dedica a formar doctorands/des en perspectiva de gènere i a dur a terme recerques finançades i no finançades en aquesta línia. En aquest sentit, ha dirigit, assessorat i participat en múltiples recerques sobre:

a) teoria feminista: epistemologia feminista, producció i regulació de la identitat; la subjectivitat i les relacions des del sistema sexe/gènere; les relacions entre la teoria i la pràctica feministes; i debats i tensions contemporanis en la teoria feminista.
b) aplicació de la teoria feminista en l’abordatge de problemàtiques concretes, com la transformació de les identitats de gènere i l’empoderament, impactes de la desigualtat de gènere sobre la salut, identificació i anàlisi de diferents tipus de relacions abusives i violències de gènere, etc. 
En ambdós camps, té diferents publicacions d’articles científics, llibres i capítols de llibre que podeu consultar a l'apartat de recerca. Actualment, treballa en recerca i intervenció sobre l’enfocament de gènere en salut des d’una perspectiva transdisciplinar, amb el repte d’articular les Ciències de la Salut i les Ciències Socials en abordatge i intervenció de la salut entesa de manera integral. En aquesta línia ha elaborat una eina per a la intervenció psicosocial en salut “El diagnòstic psicosocial de gènere”.
Per veure més informació, es pot consultar el currículum complet adjunt.
Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2004 i Màster en psicopatologia clínica de l'adult per la mateixa universitat en 2006. Acreditada com a Psicòloga General Sanitària pel Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya. Després de la seva llicenciatura treballa com a psicoterapeuta a la Fundació Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró i a l'Institut de Neuropsiquiatria i Psicologia Mèdica de Barcelona realitzant psicoteràpia individual i grupal a persones amb diferents patologies. Ha conduït grups psicoterapèutics de persones amb dolor crònic, familiars de persones discapacitades, de familiars de persones dependents i de persones que han perdut a la parella, entre d'altres.
En 2009 finalitza el Postgrau en detecció e intervenció en violència familiar per la Universitat de Barcelona i inicia el seu treball com a psicoterapeuta en el Centre d'informació i recursos per a les dones de Mataró realitzant psicoteràpia individual i grupal amb dones víctimes de violència masclista fins al 2012.
En l'actualitat és co-fundadora i Vice presidenta de l'Associació L'Hora Violeta. Associació amb finalitat social sense ànim de lucre, creada a Mataró l'any 2013 amb l'objectiu de vetllar per la promoció de l'autonomia de les dones, la igualtat de gènere i l'erradicació de la violència masclista. Des de la seva creació hi treballa com a psicòloga general sanitària atenent psicoterapèuticament casos de violència masclista i organitzant activitats per a la prevenció i sensibilització d'aquesta problemàtica.
Ha estat Professora del màster Psicopatologia Clínica de l’Adult: EL tractament psicològic grupal dels trastorns de l’estat d’ànim i els trastorns d’ansietat de la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és col·laboradora externa en l’assignatura de psicopatologia avançada de la universitat Abat Oliba de Barcelona.
Col·labora amb diferents ajuntaments i impartint tallers per l'apoderament de les dones, per la formació de professionals amb perspectiva de gènere, la prevenció i sensibilització de la violència masclista en les escoles, la prevenció de relacions d’abús de poder en dones joves i la detecció i intervenció de la violència masclista en dones grans.
Treballa com a Psicòloga General Sanitària en l'àmbit privat a l'Institut de Neuropsiquiatria i Psicologia Mèdica de Barcelona i a Puyané-Sabané Psicologia Clínica, centre especialitzat en psicologia clínica del que és codirectora. Realitza intervencions psicoterapèutiques d'orientació cognitiu-conductual i aplica mindfulness com a eina terapèutica a través de les teràpies de tercera generació.
És Psicòloga del Servei Psicogènere de la Universitat Autònoma de Barcelona on acull i assessora psicològicament a persones que han viscut o viuen relacions abusives i violències de gènere. Conscient de com els contextos socials de vulnerabilitat impacten en el malestar o benestar psicològic, aplica una perspectiva de gènere interseccional en la intervenció psicològica.
Currículum vitae de Margot Pujal i Llombart Currículum vitae de Arantxa Sabanes Jodar
Campus d'excel·lència internacional U A B