AESPPU

L'any 1995 s'inicien les primeres reunions per iniciativa de professionals que desenvolupen les seves activitats en serveis de suport i orientació als estudiants universitaris. Aquesta iniciativa es perllonga fins a l'actualitat amb un seguit d’activitats i trobades en diferents Universitats de l'Estat espanyol. L’objectiu és generar un espai que permeti la posada en comú de models i pràctiques professionals dins aquest àmbit.

A l’any 2006 es va dur a terme la tercera Trobada de professionals de la psicologia i psicopedagogia a la Universitat de Granada on es va assolir una visió del panorama actual d'aquest tipus de serveis. Es van analitzar les bases per establir una xarxa que permetés establir sinèrgies i conèixer els processos de creació, desenvolupament i consolidació d’aquests serveis a l’àmbit estatal.

A l’any següent es va realitzar la trobada a la Universitat Autònoma de Barcelona i es van identificar algunes necessitats, funcions i propostes d'actuació en cada àmbit. També es van crear grups de treball en funció del territori de les universitats participants.

Aquest mateix any es va considerar la necessitat de crear una Associació que representi i emmarqui les futures actuacions. D'aquesta forma l'any 2009 s'inicien les accions corresponents per a la concreció de l'Associació Espanyola de Serveis Psicològics i Psicopedagògics Universitaris (AESPPU).

La AESPPU  recull l'ideari inicial plantejat pels serveis i abasta els objectius treballats durant aquests anys amb l'objecte de fer visible la informació rellevant a tots els membres i a aquells interessats a formar-ne part.

Per tal de fer arribar a la comunitat universitària els treballs presentats pels professionals de la UAP en el diferents espais d’intercanvi (Congressos, seminaris, trobades, etc.) posem a l’abast els següents documents:

Document 1: Revisión constructivista de las realidades de nuestros servicios. (Obrir document Pdf i Prezi)
Document 2: Nuevas formas de intervención desde los SSPU: una propuesta para la consolidación de nuestros servicios. (Obrir document Pdf i Prezi)
Document 3: Curso Hablar en Público. (Obrir document Pdf i Prezi)
Document 4: La Formación Modular: una propuesta de formación en la tutoría entre iguales. (Obrir document Pdf i Prezi)
Document 5: Redefiniendo el programa Qüestió de gènere? Parlem-ne! (Obrir document Pdf)
Document 6: Sistematización del Asesoramiento Psicopedagógico Individualizado. (Obrir document Pdf)

Campus d'excel·lència internacional U A B