Programari d'interès

En aquest apartat podreu trobar alguns recursos informàtics que us poden ser d'utilitat en la vostra feina com a docents i/o investigadors. No es tracta de recursos lligats a la psicologia, sinó justament d'eines generals que ens poden ser útils sigui quina sigui la vostra especialitat. En aquesta primera versió hem intentat que tot el material mostrat sigui gratuït o de molt baix cost, en la majoria de casos de codi obert, lliure de drets en el cas de les imatges, i multi-plataforma (és a dir que hi hagi versió Linux, MacOS i Windows).

Es tracta d'una petita selecció que voldríem fer créixer amb les vostres aportacions, per això, si coneixes algun programari o web o qualsevol eina que creguis que pot ser d'utilitat a la resta companys de la facultat, t'agrairem que ens ho facis saber a través del formulari de contacte.

Amara

Amara és una plataforma online que permet subtitular o traduir els teus vídeos, d’una manera molt senzilla i intuïtiva. Així mateix, Amara alberga una àmplia comunitat d’usuaris, així com ofereix eines i serveis professionals per a facilitat la subtitulació dels teus vídeos. Per a més informació, pots consultar la seva pàgina web.


Varis
APA referencing

APA referencing és una plataforma que ens permet generar referències bibliogràfiques via online, i en estil APA. Només haurem d'omplir els camps amb la informació de la font bibliogràfica que vulguem crear, i llestos. Així de simple! APA referencing es presentaria com una alternativa a la plataforma CVA.

Gestió bibliogràfica
Authorea

Authorea és una eina col·laborativa d'escriptura que permet als estudiants i als investigadors compartir amb altres companys o co-autors, notes de classe, documents, articles, etc. Així mateix, Authorea conté funcions d’edició i escriptura, que et permetrà completar els documents amb referències, figures, dades, fórmules, codi font, i molt més.

Gestor d'escriptura
Canva

Canva és un programa de disseny gràfic per a la creació d'elements visuals, que posa a l'abast de qualsevol usuari amb pocs coneixements, el poder de donar vida a les seves idees amb una mà amigable guiant-li durant tot el procés. Ofereix accés gratuït a un ampli assortiment d’eines de disseny i opcions, així com opcions de pagament per a aquells clients que volen una experiència d'ús més avançada i professional. A més, Canva és una eina web, per la qual cosa pot ser utilitzada en qualsevol navegador o dispositiu.


Esquemes i presentacions
Clker

ClKer és una comunitat online amb centenars de Clip arts aportats pels usuaris del portal. Així mateix, és un editor online d'imatges vectorials, en el qual podem fer capes, i amb l'avantatge que és totalment gratuït. A canvi d'això, quan realitzem un dibuix i el guardem, aquest passarà a pertànyer automàticament a la comunitat Clker, per tal que altres usuaris el puguin utilitzar de forma gratuïta.

Imatges
CmapTools

CmapTool és un software que permet als usuaris construir mapes conceptuals en el seu ordinador personal, iPad o en un navegador web, així com compartir-los o editar-los de forma sincrònica (al mateix temps) amb altres usuaris d'Internet. Per a més informació, consulteu la seva pàgina web oficial.

Esquemes i presentacions
Convert.Files

Convert.Files és un convertidor d'arxius en línia que et permetrà treballar amb una àmplia gamma de documents: arxiu històric, full de càlcul, àudio, vídeo, etc. El servei és completament gratuït, i no requereix la descàrrega de cap programari addicional.

Conversions de formats d'arxius
CVA

CVA és una plataforma online que ens permetrà crear, de manera senzilla i intuïtiva, referències bibliogràfiques en format APA. Només cal que escollis quin ítem vols referenciar (llibre, article, tesis, etc.), i seguidament introduir els camps amb la informació de la font bibliogràfica. I llestos! Ja tindràs la teva referència bibliogràfica en estil APA. Per a més informació, podeu consultar el link que ús adjuntem al final d'aquesta pàgina.

Gestió bibliogràfica
Doodle

Doodle és una plataforma que ofereix una àmplia selecció de solucions en línia que l'ajudaran a simplificar en gran mesura la planificació de cites i reunions, des d'enquestes per a esdeveniments de grup (que no requereixen registre), fins a serveis professionals de reserves. Per a més informació, consulti la seva pàgina web.

Organització de feina
Draw.io

Draw.io és una plataforma online que ens permet elaborar esquemes, gràfics o diagrames, de manera senzilla i intuïtiva. La seva interfície és molt fàcil d'utilitzar, i és una eina útil tant per a docents com per a alumnes. Així mateix, entre les seves altres virtuts trobem el fet de poder compartir les nostres creacions mitjançant Dropbox, Google drive, etc., així com exportar les nostres creacions en diferents formats d'imatge (.PNG, .GIF, .JPG, .PDF i .SVG). 

Imatges
Easel

Easel és una plataforma web que compta amb milers de plantilles infogràfiques gratuïtes i objectes de disseny, per a que els usuaris puguin crear, personalitzar i compartir les seves idees visuals en línia. Utilitzar aquesta plataforma és molt fàcil: només has d'arrossegar i deixar anar elements de disseny, i triar una plantilla de la seva àmplia biblioteca per a començar a treballar (tambe poden carregar la seva pròpia imatge de fons). Per a més informació, consulteu la seva pàgina web.

Esquemes i presentacions
EasyVectors

Easy Vectors és una pàgina web per a descarregar imatges gratuïtes de format vectorial. D'aquesta manera, recopilem vectors gratis (o amb una altra llicència) de tot Internet i els posen a disposició de tots aquells usuaris que se'ls vulguin descarregar.

Imatges
Evernote

Evernote és una aplicació web que ens permet organitzar la informació personal mitjançant arxius de notes. Una “nota” pot esdevenir des d’un text, una pàgina web o fragment d’aquesta, una fotografia, una gravació de veu o fins i tot una nota escrita a mà. A més, les notes permeten l’opció d’adjuntar altres documents, així com es poden classificar en carpetes, etiquetar-les, escriure-hi comentaris, o buscar-les i exportar-les com a part d’un quadern.

Organització de feina
eXe

eXe no és un simple generador de planes web, sinó que la seva orientació cap al món de la docència facilita la tasca de generar pràctiques, material educatius, etc. A més, aquestes planes web es poden guardar en arxius de format html. Per a més informació, podeu consultar la seva pàgina web.

Varis
FlatIcons

Flaticon és un nou projecte dels creadors de Freekpik que recopila icones adaptades a format vectorial (.SVG) perquè es puguin utilitzar en il·lustracions i dispositius retina, per exemple. També està disponible com plug-in de Photoshop. A més, apropiadament a les modes que corren, totes les icones són de «disseny pla», com les que podem trobar a iOS, Android, Windows, entre molts altres.

Imatges

Páginas

Campus d'excel·lència internacional U A B