Conceptes bàsics

1.1. Què és ZOTERO?

Zotero és un administrador de referències bibliogràfiques; una eina senzilla que ajuda a EMMAGATZEMAR, ORGANITZAR, CITAR I COMPARTIR els resultats de la cerca bibliogràfica que es realitza, principalment, a través de la web.

Es tracta d’un software lliure, i per tant gratuït, multiplataforma.

Va néixer com a un complement per al navegador firefox (també software lliure), però recentment (el passat 02 de Febrer del 2012) amb l’aparició de la versió 3.0, ja no només existeix com a complement sinó que també es pot descarregar com a programari independent. En qualsevol cas podem entendre aquest nou programa independent com una millora, que bàsicament permet treballar amb Zotero sense obrir el firefox; però en essència, podem continuar considerant Zotero com un complement (plug-in). En l’actualitat també hi ha disponibles connectors per adherir Zotero als navegadors Google Chrome i Safari.

Com a complement, Zotero també s’adhereix al processador de textos. Seguint amb la filosofia del software lliure, primerament van aparèixer els plugins per OpenOffice, LibreOffice i NeoOffice, però també podem descarregar-nos-els per al Word, ja sigui deWindows o de Mac.

Campus d'excel·lència internacional U A B