Salut, alimentació i mortalitat: els nivells de vida a Espanya (SALMON)
El grup “Salud, alimentació i mortalitat: els nivells de vida a España” (SALMON) inclou dos subgrups de recerca: Grup d'Investigación en Desenvolupament Rural (DRUAB) i Grup de Recerca en Nivells de Vida, salut, alimentació i indicadors de Benestar (NIVUAB).
El Grup treballa en la direcció d’avaluar els factors que condicionen els nivells de vida de la població i la seva sostenibilitat econòmica i ambiental, amb especial referència a l’alimentació i al benestar biològic. Amb aquests objectius, el grup està integrat per 20 investigadors, entre economistes, historiadors i demògrafs, i a mitjançant la web www.uab.es/nisal, que impulsa el mateix grup, coordina les seves activitats amb diferents especialistes de Medicina d’altres universitats espanyoles.
- Els condicionaments científics i tecnològics en els canvis en la dieta i les seves diferències socials y geogràfiques.
- La sostenibilitat ambiental i econòmica en la producció i comercialització dels productes agraris i la seva transformació en aliments.
- Polítiques agrarias i alimentàries.
- Elaboració d'indicadors multifactorials dels nivells de vida de la població a diferents escales territorials.
- Evaluació d'Impactes ambientals i econòmics de projectes de desenvolupament regional i rural.
- Elaboració de projeccions demogràfiques, de producció i consum d'energia, de residuus i CO2.
- Disseny de projectes de desenvolupament i sostenibilitat.
- Estudis de mercat pel sector alimentari.
- Elaboració d'indicadors multifactorials dels nivells de vida de la població a diferents escales territorials.
- Elaboració de sèries històriques sobre indicadors de nivells de vida (variables demogràfiques, preus, alimentació, salaris, salud, educació...) a escala urbana.
- Difusió de noves aportacions en la recerca sobre indicadors quantitatius dels nivells de vida a Espanya a www.uab.es/nisal.