antropologia de l'aprenentatge

Catalan

Grup de recerca en etnografia dels processos educatius i d'antropologia aplicada a l'educació (MOSSA)

Grup de recerca en etnografia dels processos educatius i d'antropologia aplicada a l'educació (MOSSA)
Catalan
Pepi Soto Marata
+34 93 581 12 39, +34 93 586 83 18
Group's presentation: 

MOSSA és un grup de recerca socioantropològica que investiga sobre l'educació en comunitats culturalment diverses. L'interès central del grup és la millora del coneixement i l'augment de la consciència respecte de les condicions necessàries per fer possible la transformació sociocultural concreta.
Treballa des de fa anys amb el professorat d'educació infantil, primària i secundària; amb professionals de l'educació; amb entitats i associacions d'educació no formal; amb institucions públiques i privades que desenvolupen programes i projectes educatius que inclouen la immigració i la diversitat cultural com a focus dels seus plantejaments; amb organitzacions no governamentals i xarxes educatives que desenvolupen propostes d'educació pel desenvolupament o accions de sensibilització en temes de cooperació internacional i solidaritat.
Ha dut i dur a terme recerques i projectes relacionats amb la immigració, les escoles, la ciutat, els mitjans de comunicació, els recursos educatius o la convivència als barris, però també ha investigat els infants del carrer, els prejudicis docents, la transmissió cultural entre els mormons catalans o les joves otakus seguidores del manga.

Research lines: 
  • Investigació dels processos educatius d’infants, joves o adults en diferents entorns d’aprenentatge com els familiars, escolars, comunitaris o ciutadans entre d'altres, desenvolupant etnografies específiques amb l’interès de contribuir al coneixement de les diferents realitats investigades i a les seves condicions i possibilitats de transformació, donat el context de desigualtat i asimetria social i cultural en que vivim.
  • Sistematització de processos de presa de consciència cultural tant en l’articulació de propostes de formació de professionals de l’educació com en l’elaboració de recursos educatius sobre drets humans, convivència i cooperació.
Capacities / services: 
  • Disseny de projectes d'investigació antropològica bàsica i aplicada relacionada amb l'educació.
  • Desenvolupament d'etnografies sobre processos educatius en diferents àmbits.
  • Identificació de les cultures docents i el seu rol en la transmissió de la cultura.
  • Sistematització de metodologies d'intervenció educativa.
  • Elaboració de propostes contrastades de formació del professorat.
  • Elaboració de criteris de qualitat per a l'elaboració de materials i recursos educatius.
  • Disseny de programes, projectes i plans d'intervenció.
  • Anàlisi de documents escrits i/o audiovisuals des d'una perspectiva crítica pel que fa a la transmissió cultural de models i valors relatius a la pluralitat.
Subscribe to RSS - antropologia de l'aprenentatge
Campus d'excel·lència internacional U A B