Webs de jornades

Col·loqui internacional "Dante visualizzato": col·loqui internacional a l'entorn dels manuscrits dantescos amb miniatures del s. XIV, just quan es celebren el 750 anys del naixement de Dante Alighieri. Organitza: Rivista "Dante e l'arte".

 

Bimil·lenari d'August: 2000 anys de la seva mort: el 2014 es va commemorar el bimil·lenari de la mort d’August. El Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana de la UAB ha organitzat una exposició a l'entorn d'aquest emperador, per que August fou, certament, una figura cabdal per la història de Roma i d’Europa.

 

Congrés Internacional: "La Gran Guerra i les seves conseqüències":el GERD («Grup d'Estudis República i Democràcia» de la Universitat Autònoma de Barcelona) ha impulsat la celebració del Congrés Internacional La Gran Guerra i les seves conseqüències. Les alternatives a la fallida de la civilització liberal. Aquest Congrés pretén ser una ocasió per al coneixement i debat de les visions més recents sobre el conflicte bèl·lic que va marcar definitivament el naixement de la contemporaneïtat

 

25 Anys d'arqueologia al Pròxim Orient: aquesta exposició vol celebrar els 25 anys de treballs arqueològics al Pròxim Orient per part del Seminari d’Arqueologia del Pròxim Orient (SAPPO) del Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquest Grup de Recerca Consolidat de la Generalitat de Catalunya, que ha estat recentment validat (2014 SGR 1248), té per objectiu l'estudi dels orígens i el desenvolupament de les primeres comunitats agrícoles a la Mediterrània oriental, aportant noves dades per estudiar i comprendre el procés de neolitització de la Mediterrània.

 

II Simposi Internacional Salvador Espriu: organitzat en el marc de les commemoracions del centenari del naixement del poeta, es proposa aprofundir en el coneixement de la seva obra centrant-se sobretot en una fase concreta de la seva activitat, la que, després de la publicació de La pell de brau, es va veure condicionada per l’èxit i la projecció nacional, peninsular i internacional així com pel significat cívic que es va atribuir al seu discurs poètic.

 

Simposi Ensenyament Llengua i Literatura CatalanesSimposi sobre l'Ensenyament de la Llengua i la Literatura Catalanes a la Secundària i a la Universitat: aquest simposi vol ser un espai de trobada, de reflexió i de debat en positiu entre els professors de tots dos àmbits educatius per intercanviar opinions, establir ponts de diàleg i discutir estratègies d’aprenentatge. Aspira a contribuir també a l’acostament entre la secundària i la universitat (i viceversa), a fi d’afrontar de manera conjunta els grans reptes que tenim al davant.

 

TDAHI Congrés Nacional Diferències Individuals i Necessitats Educatives Específiques: aquest congrés es crea gràcies a la col·laboració i iniciativa de l’Associació TDAH Vallès per a donar visibilitat, divulgar i premiar l’estudi de les diferències individuals i la seva influència en les dificultats i trastorns d'aprenentge.

 

Congrés Internacional del GRAE: El Grup de Recerca en Arts Escèniques (GRAE) de la Universitat Autònoma de Barcelona convida  a participar en la celebració del Primer Congrés Internacional promogut per aquest col·lectiu de recerca, dedicat a la reflexió i estudi sobre les relacions entre el concepte de frontera i les relacions amb les arts escèniques europees.

 

El segle XX a Terrassa a través de la literatura : Terrassa com a context no passa desapercebuda per als escriptors. La Ciutat de les Persones ha inspirat obres que ens parlen d’homes, però també de màquines, de fàbriques, d’intrigues per a aconseguir el poder, de fum i de carrers on només s’escolta el soroll que fan les llançadores que treballen dia i nit, de barris construïts a corre-cuita. I tot això, com ja hem dit abans, simbolitza la modernitat. La Jornada que presentem deixa ben clar quin és el paper que ha jugat Terrassa al llarg de la història del segle XX.

 

Communicatio, un itinerari històric : Aquesta jornada pretén mostrar, en èpoques històriques diverses i des d’un punt de vista interdisciplinari (amb la participació de filòlegs, historiadors, historiadors de l’art, paleògrafs, periodistes, etc.), les manifestacions d’aquest procés, els diferents suports que serviren de vehicle de transmissió, els seus usos, la seva conservació al llarg del temps, etc.

 

 Col·loqui Internacional Antonin Artaud : Les organisateurs laissent toute liberté aux éventuels intervenants, l'enjeu du colloque étant de questionner cette ultime oeuvre sans l'enfermer dans une approche méthodologique ou thématique.

 

Indicities : By confronting texts from diverse parts of the Indian Ocean we aim to break down these hermetically sealed compartments in order to disclose the convergences and divergences between literary productions and their traditional criticism.  This also enables us to question the celebratory tone with which the phenomenon of hybridity is analyzed in literature and observe the silences and tensions inherent in the writings of this rich, and insufficiently explored, cultural area.

 

La dona en l'esfera laboral en l'època moderna: durant el març de 2009, va tenir lloc el XVè cicle de conferències del grup de recerca Manuscrits, amb la història de la dona com a objectiu principal, ja que durant molt de temps, havia estat un tema marginat per la historiografia tradicional.