Recol·lectors

Un harvester o recol·lector és un dipòsit digital que recull registres d'altres dipòsits, generalment a nivell de país, de temàtica o internacionals. Estan dissenyats per a localitzar documents allotjats en servidors i recollir les seves descripcions i l'enllaç al document final amb el protocol OAI-PMH. Els recol·lectors permeten consultar simultàneament diferents dipòsits d'arxius oberts.

ImgLogoBase Base (2004) promogut per la Biblioteca de la Universitat de Bielefeld, recopil·la recursos acadèmics en accés obert i és dels més grans del món.
europeanagran Europeana (2008) Projecte de la UE, enllaça a 4.6 milions de documents digitals: imatges, textos, sons o vídeos, alguns d’ells són de fama mundial, altres són tresors ocults d'Europa a museus i galeries, arxius, biblioteques o col·leccions audiovisuals.
logo_hispana Hispana (2006) Ministeri de Cultura,és un recurs avançat d’accés a la informació digital produïda per institucions espanyoles que es constitueix a partir de la interconexió de les seves bases de dades. Accés a 1,047,007 objectes digitals de 111 repositoris.
WorldCat OCLC OAIster (2002), un projecte de la University Michigan que vol aconseguir una col·lecció de recursos digitals acadèmics de fàcil accés. En aquests moments ja conté quasi 23 milions de registres: llibres electrònics, articles de revista, arxius d’àudio, imatges, etc. Es defineix com un catàleg col·lectiu de recursos digitals, proporciona accés recol·lectant les metadades dels diferents dipòsits. Des del 2011 s'ha integrat dins del OCLC WorldCat, el catàleg col·lectiu més gran del món.
OpenAIRE OpenAIRE (2014) és la nova plataforma que integra el projecte DRIVER (Digital Repository Infraestructure Vision for European Research), que recol·lecta les publicacions científiques dels repositoris europeus, amb 1 milió de documents de 250 dipòsits de 29 països.
opendoar OpenDOAR (2005) The Directory of Open Access Repositories, és una llista descriptiva de dipòsits d’accés obert rellevants per a la recerca acadèmica, creat per la University of Nottingham (UK), com a part del projecte SHERPA.
ImgLogoRecolecta

Recolecta (2008) un dipòsit patrocinat per la Fundación para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i la Red Bibliotecas Universitarias Española (REBIUN). Recull la producció científica de lliure accés disponible en diferents dipòsits institucionals del país.

roar

Registry of Open Access Repositories (ROAR) (2004). Creat per la University of Southampton (UK) conté 1523 repositoris. Ofereix informació estadística en forma de gràfics.

Campus d'excel·lència internacional U A B