50anys.png

50 Anys d’Arqueologia a la UAB: exposició virtual de l’activitat de la UAB en el camp de l’Arqueologia durant els darrers 50 anys. S’ha volgut recuperar aquí, com si fos una tasca arqueològica, només alguns bocins d’aquesta història amb els que la persona interessada s’haurà de fer una representació de la imatge real.

 

unup.png

After Empire: Using and Not Using the Past in the Crisis of the Carolingian World, c.900‒c.1050, és un projecte UNUP que analitza la transformació de la geografia política d’aquest periode tot estudiant el cas de Catalunya. El seu investigador principal és el Dr Matthias M. Tischler, de la UAB.

 

capcaleraaftermath.png

Aftermath : és un projecte de l’European Research Council Starting Grant (2018-2023) dirigit per la professora Rebekah Clements (ICREA, Universitat Autònoma de Barcelona). Aquest projecte té com a objectiu principal estudiar l’impacte de la guerra del sud-est asiàtic de 1592 a 1598.

 

Arxiu Històric de la Societat del Gran Teatre del Liceu: l’arxiu de la Societat del Gran Teatre del Liceu està format per un extens i riquíssim corpus documental, que ens permet resseguir l’activitat del teatre pas a pas. Comprèn des del 1837 fins a l’actualitat. S’hi troba des de la trajectòria de la Societat que impulsà la construcció, el dia a dia del teatre, diversos documents tècnics i escenogràfics, materials musicals i artístics, i documents de l’administració de diferents empresaris.

 Biblioteca Digital d’Història de l’Art Hispànic : Portal dirigit pel Departament d’Història de l’Art i Musicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, coordinat i realitzat per la Biblioteca d’Humanitats. Presenta un sistema d’informació orientat a la consulta de documents de literatura artística, publicada durant l’últim terç de segle XIX i principis del XX.

 

La Bottega di GoldoniBase de dades La Bottega di Goldoni, coordinada i realitzada pel grup de recerca Teatresit. El projecte principal d’aquest grup és l’estudi en profunditat de l’obra del dramaturg venecià Carlo Goldoni a la Península ibèrica, no només des del punt de vista bibliogràfic sinó també des de l’òptica de les posades en escena de les seves Comedias i Drammi giocosi, a partir de 1750.

 

linguaportuguesa.png

Centro de Língua Portuguesa/Camões Barcelona: aquesta institució té una intensa activitat de promoció de la llengua i la cultura portugueses per tal d’extendre la seva influència a les institucions i al públic català en general.

 

fidora.png

The Dominicus Gundisalvi Website: aquest web ofereix accés lliure als treballs de Dominicus Gundisalvi, bibliografia actualitzada i notícies sobre publicacions, trobades i esdeveniments sobre Gundissalinus, el seu pensament filosòfic i la seva faceta de traductor. La UAB, la Universidad de Navarra i la Huboldt-Universität zu Berlin formen part de l’equip investigador.

 

carmensimon1.fw_.png

Escritoras españolas 1500-1900: web que recull el fons Escritoras españolas 1500-1900, que la Dra Carmen Simón, professora de recerca del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, va fer a la Biblioteca d’Humanitats de la UAB.

 

Fòrum de les Arts i el Patrimoni: Espai de trobada on compartir i contrastar opinions, promogut per professors, conservadors de museus i tècnics de patrimoni. Plataforma d’opinió col·lectiva oberta a tots aquells que estan interessats en l’art i el patrimoni artístic.

 

IFMuCIFMuC (Inventari dels Fons Musicals de Catalunya): aquest grup segueix una línia de recerca amb la prioritat immediata de treballar per la recuperació dels fons de manuscrits musicals que constitueixen el patrimoni musical de Catalunya, mitjançant la confecció i l’edició, en el seu origen impresa, dels seus respectius inventaris catalogràfics. Aquest projecte té com a objectiu prioritari dur a terme la catalogació de bona part del repertori musical català (fons de partitures conservats a arxius, biblioteques, museus i centres de documentació d’arreu del territori), per tal d’afavorir que la ciutadania tingui un lliure accés al contingut dels registres de les col·leccions dels fons catalogats. La col·lecció IFMuC recopila els catàlegs dels fons musicals de Catalunya que elabora la Càtedra de Patrimoni Musical del Departament d’Art i Musicologia de la UAB.

Consulteu la base de dades.

 

musicologia.gif

El Màster de Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Música Antiga té com a objectiu principal desenvolupar les capacitats i la formació en recerca musicològica i en educació musical. D’altra banda, el màster també desenvolupa una especialització interpretativa centrada estratègicament en el sector de la música antiga.

 

REAOREAO, Revistes dels Estudis de l’Àsia Oriental (indicadors de qualitat): portal que posa a l’abast del Personal Docent i Investigador (PDI) una eina útil per poder disposar de dades objectives sobre la qualitat i l’impacte de les seves publicacions en revistes acadèmiques. Entre d’altres informacions, destaquem que es pot trobar una llista de revistes acadèmiques d’aquesta àrea de coneixement amb els indicadors de qualitat dels diferents recursos que són valorats per les entitats d’acreditació: AQU, ANECA i CNEAI.

 

ava.png

Recursos per a l’avaluació formativa: recull de recursos, eines i reflexions per a l’avaluació formativa. El present projecte es proposa identificar i analitzar recursos tecnològics que poden ser usats en l’avaluació de l’estudiant.

 

RETIRETI, Revistes dels Estudis de Traducció i Interpretació (indicadors de qualitat): portal que serà una eina molt útil per al PDI que hagi d’acreditar la seva trajectòria acadèmica o producció científica en l’àmbit dels Estudis de Traducció i Interpretació. Igual que al portal anterior, hi podreu trobar una llista de revistes acadèmiques d’aquestes dues àrees de coneixement amb els indicadors de qualitat dels diferents recursos que són valorats per les entitats d’acreditació: AQU, ANECA i CNEAI. També s’hi han afegit altres informacions, com ara els enllaços a diferents catàlegs bibliogràfics, les normes de publicació dels articles segons l’editor i els permisos d’autoarxiu.

 

lucu.png

Study and critical edition of the Homiliary of Luculentius: projecte de recerca que no només estudia aquesta font medieval sinó que vol fer una edició completa d’aquest treball i identificar les seves fonts en el context religiós, social i polític.