La Biblioteca d’Humanitats organitza exposicions bibliogràfiques i virtuals sobre temes, efemèrides o actes que se celebren des dels Departaments i grups d’Investigació (congressos, col·loquis, etc.).
Per tant, si en el vostre departament o grup d’investigació celebreu algun congrés, col·loqui… i esteu interessats en que la Biblioteca organitzi una exposició bibliogràfica i virtual sobre el tema, empleneu el formulari.

Algunes de les nostres exposicions:

artapart.jpg

Art apArt : una reflexió entorn la col·lecció d’art de la UAB (2018): mostra exposada al juny de 2018 a la sala d’Exposicions de la UAB. L’exposició, que va ser comissariada pels alumnes del Màster d’Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic amb la col·laboració de la Unitat de Cultura en Viu, va posar a disposició del visitant diverses obres provinents del fons d’art que la UAB ha anat consolidant al llarg dels seus cinquanta anys de trajectòria.

tempsromanic.jpg

En temps del romànic : Jornada Interdisciplinar (2017): exposició amb motiu de la Jornada interdisciplinar “En temps del romànic”, celebrada del 23 al 25 de març de 2017. L’exposició bibliogràfica es va ubicar a la Sala de Revistes d’Humanitats.

granados.jpg

Centenari Enric Granados : 1916-2016: exposició amb motiu del centenari de la mort del pianista i compositor Enric Granados.

rosasensat.jpg

50 anys d’escoles d’estiu de Rosa Sensat : 1965-2015 / Biblioteca d’Humanitats (2015): el dia 4 d’octubre de 1965, començava a funcionar a Barcelona, d’una manera i en un lloc insòlits, l’Escola de Mestres Rosa Sensat. Es tractava d’una escola clandestina, que s’iniciava amb quinze alumnes-mestres asseguts al voltant d’una taula de menjador d’una casa particular, escoltant els ensenyaments i rebent l’experiència d’una mestra «d’abans de la guerra», Angeleta Ferrer Sensat, filla d’una altra mestra ja morta, Rosa Sensat, en memòria de la qual es donava nom a l’experiència. L’exposició bibliogràfica va tenir lloc a la seu de Rosa Sensat de l’1 al 20 de juliol de 2015.

1714.jpg

Les biblioteques UAB a l’entorn del 1714 : Exposició amb motiu de la commemoració del Tricentenari de l’Onze de setembre de 1714.

Homenatge a Jordi Castellanos : Exposició en homenatge al professor del Departament de Filologia Catalana Jordi Castellanos.

Impacte de la literatura xinesa a casa nostra : L’objectiu principal d’aquesta exposició és, com a activitat de transferència a la societat, donar a conèixer la presència i l’impacte de la literatura xinesa al nostre país. Amb aquest fi hem preparat dues subexposicions: una dedicada a les traduccions al català i castellà dels dos premis Nobel de literatura xinesos (Gao Xingjian i Mo Yan) i una altra dedicada a totes les traduccions existents del xinès al català, incloses les indirectes.

Wagner i Verdi, bicentenari : Exposició amb motiu del bicentenari dels compositors Richard Wagner i Giuseppe Verdi.

Mapes de la Guerra Civil, 1936-1939 : La Cartoteca General, en col·laboració amb la Biblioteca d’Humanitats, presenta l’exposició virtual i presencial “Els Mapes de la Guerra Civil” amb motiu de la incorporació d’aquesta col·lecció al Dipòsit Digital de Documents (DDD) de la UAB. La col·lecció es composa de vuitanta-tres mapes, majoritàriament topogràfics i itineraris, realitzats durant el conflicte per diferents institucions d’ambdós bàndols.

Joies de la miniatura medieval : Les Biblioteques d’Humanitats i Veterinària donen a conèixer l’obra de Moleiro Ediciones. Una editorial que centra la seva producció en edicions facsímils de còdexs, mapes, obres d’art realitzades amb pergamí, papir, vitel. la entre els segles VIII i XVI amb la forma de llibre il. luminat. Conté articles originals sobre l’escriptura manuscrita, l’art de la miniatura i les ciències biomèdiques durant l’Edat Mitjana. També hi trobareu bibliografia complementària i recursos accessibles per xarxa.

Podeu veure totes les exposicions aquí